Zowel leden van het middenmanagement als het hoger management faciliteer ik bij de ontwikkeling van hun leidinggevende vaardigheden.

Leidinggevende vaardigheden voor middenmanagement en hoger management vormen een specifiek aandachtsgebied. Het onderscheid maken tussen leidinggeven en managen is daarbij ook aan de orde.

U kunt als leidinggevende onbewust en bewust een stijl van leidinggeven inzetten. De bewustwording is een proces waarin ik u coach. De eigen analyse van sterke en zwakke kanten is daarbij een belangrijk hulpmiddel. In de samenwerking binnen een managementteam is het van belang te ervaren hoe men elkaars sterke kanten kan gebruiken om samen beter leiding te kunnen geven aan de organisatie.

U hebt als leidinggevende een vrij eenzame positie in de organisatie. Coaching van leidinggevenden is daardoor inhoudelijk anders dan van medewerkers. Door u te helpen meer inzicht te krijgen in uw eigen functioneren, help ik u uw rol in de organisatie beter te vervullen en beter inzicht te krijgen in de meest effectieve wijze waarop u leiding geeft aan uw medewerkers.

©Jan Hoogenhout 2009 - Schoenerstraat 19 - 1826 CH Alkmaar - Tel.: 06 51603650 - info@janhoogenhout.nl -
s-webdesign